Zomertips!

29 april 2024

Het is bijna zomer!

Gaat u op vakantie ? Gaat uw huisdier mee op vakantie? Of gaat hij/zij naar het pension? Vergeet in alle voorpret niet de benodigde vaccinaties voor uw dier!

Honden die graag zwemmen lopen een verhoogd risico op de ziekte van Weil, welke wordt overgedragen door ratten(-urine). Bescherm uw zwemmers goed doormiddel van de jaarlijkse vaccinatie tegen deze nare ziekte! Ook (drinken uit) plassen en sloten kunnen een besmettingsbron zijn!

Voor het pension heeft uw hond een verplichte kennelhoest vaccinatie nodig. Ook katten moeten gevaccineerd zijn en sommige kattenpensions vereisen nog een extra Bordetella-vaccinatie. Pensions willen dat deze minimaal drie weken vóór het verblijf is gegeven.

Voor het buitenland (ja ook België ) is een Rabiës (hondsdolheid) vaccinatie verplicht, deze moet 21 dagen (!!!) van te voren zijn gegeven. Dit is een driejaarlijkse vaccinatie. Gaat u naar mediterraanse gebieden? Dan is het tevens van belang te beschermen tegen zandvliegen en hartworm. Voor meer informatie over bovenstaand; vraag gerust bij onze assistente! Lees er hier meer over !

Spoed 0228 31 7000