Afval programma

1 maart 2020

Afval begeleiding

Bij dieren komt overgewicht vaak voor. 35% tot 50% van de huisdieren is te zwaar. Wanneer uw huisdier te zwaar is brengt dat veel gezondheidsrisico's met zich mee. Zware dieren zijn eerder buiten adem, hebben sneller gewrichtsproblemen, hebben een lagere weerstand en hebben vaker huidproblemen.

Hoe gaat het programma in zijn werk?

Tijdens de eerste afspraak wegen wij de hond en gaan we vaststellen wat zijn of haar ideale gewicht is. U krijgt uitleg over de voeding, de hoeveelheid die gegeven mag worden en advies over de hoeveelheid beweging die de hond nodig heeft. Ook krijgt u een dagboekje mee voor uw hond waar elk bezoek de vorderingen in worden genoteerd.

In het begin komt u frequent op de praktijk om uw dier te wegen en met de assistente te bespreken hoe het afvallen verloopt. Het is van belang dat uw huisdier niet te snel afvalt.

Kosten

U betaald alleen de voeding. Aan het afvalprogramma zitten verder geen kosten verbonden als de voeding van specific bij ons wordt afgenomen. Wij werken met een speciaal afval dieet van Specific.

Spoed 0228 31 7000